Roulette regler

Här går vi igenom roulette regler. Det finns i huvudsak två varianter av roulette; Europeisk och Amerikansk. Det enda som skiljer dessa åt är att den europeiska endast har en nolla på bordet, medan den Amerikanska har två. Oddsen är också olika för de båda varianterna. Se tabeller nedan.

Europeisk Roulette

Europeisk roulette

Europeisk roulette

Europeiska Roulettehjul som ibland kallas för Monte Carlo är uppdelade i 37 jämnt fördelade fack numrerade 0, 1 till och med 36. Facket med 0 är grönt och de andra numren är antingen röda eller svarta. Hjulet, som vanligtvis är tillverkat av polerat trä, snurrar på en axel. Givaren snurrar hjulet i en riktning och släpper en liten kula i motsatt riktning på utkanten av hjulet, där den roterar ett antal gånger innan den saktar ner. När kulan tappar fart faller den mot mitten av hjulet och ner i ett av facken. Det kan hända att den studsar från fack till fack innan den till slut stannar i ett fack och avslutar den omgången av spelet.

Tjusningen med spelet kommer från de många olika sätt att placera marker och därmed göra satsningar, och sedan spänningen och förväntan av att se kulan hamna i ett fack.

För att spela

Spelare kan satsa emot Huset genom att placera marker på olika fält, eller på linjerna mellan fälten på spelbordet.

”Spin”-knappen kommer inte att bli aktiv innan åtminstone en insats är placerat på bordet. Spelare kan placera ytterligare satsningar, ändra redan gjorda satsningar, eller flytta marker från en position till en annan. ”Re-Bet” knappen kommer att placera samma summa på samma satsningar ni gjorde i spelet innan. Så fort alla önskade satsningar är placerade kan spelare klicka på ”Spin”-knappen för att snurra hjulet och släppa kulan. Efter ett par sekunder kommer kulan att falla inåt allteftersom hjulet saktar ner. När kulan stannar i ett av facken är alla satsningar avgjorda.

Resultatet av varje dragning visas på resultattavlan till vänster eller höger på er skärm, med de senaste resultaten längst ner på tavlan.

Förlorande satsningar kommer tas bort från bordet och vinnande satsningar ger utdelning enligt följande tabell:

Oddstabell Roulette

Oddstabell Roulette

Satsningstyper

Satsningar på inre bordsdelen

Insatser på inre bordsdelen är satsningar gjorda på insidan av det numrerade rutnätet på spelbordet. De innefattar:

 •  Single — placera ett vad på individuella nummer (som 0, 4, 23, eller 35). Vinnande satsningar betalas 35-till-1.
 • Split — att placera en satsning på linjen mellan två nummer (t ex 2 & 3, eller 13 & 16). Om kulan hamnar på något av dessa nummer, är utdelningsoddset 17-1.
 • Row — att placera en satsning på den första vertikala linjen i en horisontell ”row” av tre nummer (som 7,8,9). Om kulan landar på något av dessa nummer, är utdelningsoddset 11-1.
 • Triple – placera ett vad på tre angränsande nummer. Det enda som räknas som trippel är skärningspunkterna av (0, 1, 2) eller (2, 3, 0). Om kulan landar på något av de angränsande numren i en trippel skärningspunkt, betalar oddset 11-till-l.
 • Corner — att placera en satsning på hörnet av en grupp av fyra nummer (som 19, 20, 22, 23). Om kulan hamnar på något av dessa fyra nummer, är utdelningsoddset 8-1.
 • Top Line — de första fyra numren överst på rutnätet (0, 1, 2, 3). Om kulan landar på någon av dessa fyra platser, betalar oddset 8-till-1. För att satsa, placera era marker på den vänstra sidan av rutnätet på den horisontella linjen som separerar 0 från raden med 1, 2, 3.
 • Line — är en grupp av sex nummer i två närliggande rader, alla berörande samma rutnätslinje. Till exempel, 28, 29, 30 och 31, 32, 33 skapar en ”Linje” (Line). Om kulan hamnar i något av dessa sex nummer på ”Linjen” är utdelningsoddset 5-1. För att göra en Line-satsning, placera dina marker på den horisontella linjen på den vänstra sidan av rutnätet.

Satsningar på yttre bordsdelen

Detta är satsningar placerade utanför rutnätet med nummer på spelbordet. De innefattar:

 • Columns — en vertikal kolumn av nummer i rutnätet (till exempel; 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 33, 36). Ni placerar ert vad utanför rutnätet på den nedre delen av kolumnen, i rutorna markerade ”2 to 1”. Om något av numren i kolumnen kommer upp, betalar oddset 2-till-1. Noll (0) är inte en del av någon kolumn.
 • Dozens — antingen de första, andra eller tredje dussinet nummer som inte är zero (1-12, 13-24 och 25-36 respektive). Om kulan hamnar i något av dessa tolv nummer i ett dussin är utdelningsoddset 2-1.
 • Red/Black — satsning på om det vinnande numret är rött eller svart. Vinnande satsningar ger i utdelning 1-1.
 • Odd/Even — satsar på om det vinnande numret är udda eller jämnt (exklusive 0). Vinnande satsningar betalas 1-till-1.
 • High/Low — satsning på om det vinnande numret är i den lägre (low) hälften (1-18) eller högre (high) hälften (19-36). Vinnande satsningar ger i utdelning 1-1.

Som exempel, om du har ett vinnande satsning på 20€ på ett enkelnummer (som ger i utdelning 35-1) kommer du få tillbaka din ursprungliga satsning på 20€, plus 35 gånger er satsning på 20€ (700$), totalt 720€. Som ett annat exempel, om du har en vinnande satsning på 100€ på färgen Röd (odds: 1-1), kommer du få tillbaka din ursprungliga satsning på 100€ plus ytterligare en summa på 100€, totalt en vinst på 200€.

Spelare kan inte satsa mer än maxsumman för någon enskild satsning i någon runda av spelet. Roulett kan ha tre olika maxgränser: en för satsningar på den inre bordsdelen, en för satsningar på den yttre bordsdelen (se tabellen över satsningstyper nedan), och även en för den totala satsningen som ligger på bordet. Minimi- och maxgränser anges oftast högst upp på skärmen. Observera att du kan satsa maxbeloppet på mer än en satsning per dragning, upp till den gräns som gäller för bordet.

Satsningstyper Roulette

Satsningstyper Roulette

Amerikansk Roulette

Amerikansk roulette

Amerikansk roulette

Amerikansk Roulette, som ibland också kallas för Las Vegas, har ett hjul som är indelat i 38 jämt fördelade fack numrerade 0, 00 och 1 till 36. Facken med noll är markerade gröna och de andra siffrorna är antingen röda eller svarta. Ett jämt och välbalanserat hjul, oftast gjort av polerat trä, snurrar runt på en axel. Givaren snurrar hjulet i en riktning och släpper en liten kula i motsatt riktning i utkanten av hjulet, där den cirklar runt ett antal gånger innan den saktar ner. Allt efter att kulan tappar farten, kommer den att falla in mot mitten av hjulet och i ett av facken. Kulan kan komma att studsa runt från fack till fack men kommer slutligen att lägga sig i ett fack för att avsluta just den rundan av spelet.

Den amerikanska varianten av roulette är i övrigt precis lika som den Europeiska.