Jacks or Better Strategier

Vi har i detta exempel att använt det vanliga Jacks Or Better Pokerspelet utan några specialregler.

Välj rätt Jacks or better spel

Jacks or better

Bild 1. Jacks or better

När du väljer ett ’jacks or better’ video poker spel vill du veta vilken utbetalnings procenten är, eller hur hög utdelningen är för varje inbetald peng. Det du ska titta efter är vilken utbetalningen är på Kåk och färg. I vårt fall har vi valt en bra maskin som ger 9 för kåk och 6 för färg dvs 9/6. Se Bild 1. En del maskiner har lägre än så tex 8/5, speciellt spel med progressiv jackpott eller spel med andra lockande bonusar vilket är betydligt sämre. En 9/6 maskin har en återbetalning på upp emot 99,54% och du kanske tycker att 8/5 i utbetalning inte gör någon skillnad, men det ger dig faktiskt 5 procent lägre utbetalning. Här https://www.casinosv.com/jacks-or-better-basta-spelet kan du hitta de Jacks or Better som är bäst på internet. Fullständig analys av vinsttabeller

Kortfattade tips

  • Bryt aldrig en färg-hand för att försöka få en straight flush, men bryt en färg hand om du kan få en Royal flush.
  • Bryt aldrig en stege för att dra till en färgstege.
  • Spara aldrig en kicker till ett par (en kicker är ett extra kort vid sidan om ett par tex en kung tillsammans med par i nior). Detta reducerar dina odds med ca 5 procent. Behåll endast paret och dra 3 nya kort.
  • Esset är inte bäst. En knekt, dam och kung ger lika tillbaka som par, men är mer värdefulla än Esset eftersom de lättare kan ge andra bättre händer som stegar.
  • Om du har fyra kort i rad till en stege (tex 4-5-6-7), dra ett kort. Om du har fyra kort som inte är i rad (tex 4-5-7-8) dra endast ett kort om ett av dina kort innehåller en knekt (tex 7-8-9-Knekt) eller högre så att du kan få pengar tillbaka om stegen missar.
  • Om alla dina kort är under 10 och det inte finns några möjligheter till en vinnande hand, dra 5 nya kort.

Strategi Tabell

Tabellen visar hur många kort du ska dra beroende på vilken hand du har. Läs tabellen uppifrån och ner och dra till den överst möjliga . Högt kort betyder knekt eller högre.

Jacks or better table

Jacks or better table