Video Poker Strategier & Tips

Att spela Videopoker kräver lite övning för en nybörjare som kanske endast är van vid de automatiserade slotmaskinerna, men det är lätt att lära sig bara man följer rätt strategier. Även om du redan kan spela Videopoker får du säker ut ett och annat genom att läsa våra videopokertips.

Vi kommer på den här sidan att beskriva de olika video poker spelen, vad som skiljer dem och hur man tar reda på vilka som ger bäst utdelning. Därefter kan du längst ner på sidan välja vilken typ av videopoker du vill ha speciella tips & strategier för.

Men vi börjar med en liten genomgång av pokerhänderna för de som är nybörjare.
Pokerhänder i rangordning med det högsta överst

Royal Flush – Färgstege med Ess högt
Straight Flush – Färgstege
Four of a kind – Fyrtal
Full House – Kåk (en triss och ett par)
Flush – Färg (samma valör tex: hjärter)
Straight – Stege (5 efterföljande valörer ej i färg)
Three of a kind – Triss
Two pair – Två par One pair of jacks or better – Par i knektar eller bättre.

Par i 10-or och lägre har oftast inget som helst värde i de flesta videopoker spelen.

Två viktiga videopokertips

Det finns framförallt två tips som är avgörande för att du ska bli en bra videopokerspelare och det är följande

  1. Lära dig hur du läser av video poker maskinen för att avgöra om det är tillräckligt bra utbetalning.
  2. Lära dig strategier för att dra rätt kort och rätt antal vid varje givet tillfälle under spelets gång.

Utdelning och utbetalning

På Videopokermaskiner är det enkelt att se vilken utbetalning de har till skillnad från vanliga videoslots . På en slotsmaskin kan du aldrig med säkerhet veta om utdelnings procenten är 90%, 95% eller kanske 99,9%. Du vill ju spela på den maskinen som ger störst återbäring. När det gäller video poker är vi lyckligt lottade med att all utbetalning står skrivet på varje video poker maskin. Tex att färg ger 6 i vinst och stege get 4 på varje satsat coin. Se Bild. Detta är viktigt att vara uppmärksam på när vi senare ska välja vilket video poker spel vi ska spela, vare sig det gäller Jacks or Better eller Deuces Wild.

Att satsa Max

När du spelar video poker finns nästan alltid möjligheten att välja hur många coins du ska satsa. Vårt tips är att alltid satsa max. Om du tycker det blir för dyrt kan du sänka kostnaden du betalar per coin, eller välja ett annat billigare video poker spel. Anledning till att du alltid ska satsa max är att utbetalningen på högsta vinsten alltid ger en proportionellt högre vinst i förhållande till insatsen. se exempel.

Jacks or better

Bild 1 – Jacks or better

När du får par i knektar blir din vinst 1 om du satsat 1. Om du satsat 2 blir vinsten 2 och om du satsat 5 blir vinsten 5 osv. Se Bild 1

Jacks or better2

Bild 2 – Jacks or better

Men när du prickar in högsta vinsten som är en Royal Flush kan du se att för 1 coin är vinsten 250, för 2 coins 500 men vid 5 coins (som är Max) är det hela 4000 istället för 1250 som det det hade blivit om man tagit 250*5. Detta gör att när du väl får en royal flush måste du ha satsat max för att erhålla en tillräckligt hög vinstutdelning. Se Bild 2.

 

 

Olika videopoker spel

För all lära dig mer detaljerat om fler varianter av Videopoker kan du använda menyn längst upp. Du kan också hitta bra casinon här.